Intervence en coronavirus

De maatregelen die de overheid bekend heeft gemaakt, als gevolg van het coronavirus, hebben een groot effect op onze organisatie. We begrijpen dat dit vragen oproept bij de gezinnen waar onze gezinsmanagers werkzaam zijn. In ons nieuwsbericht lichten we toe wat de maatregelen rondom het coronavirus betekenen voor onze hulpverlening.

Wat betekenen de maatregelen rondom het coronavirus voor Intervence?

Het coronavirus is het gesprek van de dag. Uiteraard hebben de maatregelen die de overheid gisteren bekend heeft gemaakt, als gevolg van het coronavirus, een groot effect op onze organisatie Intervence. Wij begrijpen dat dit vragen oproept bij de gezinnen waar onze gezinsmanagers werkzaam zijn.

Komen wij nog op huisbezoek?

Als het noodzakelijk is voor de veiligheid van kinderen, komen wij op huisbezoek. Wij zijn natuurlijk wel extra voorzichtig en houden ons aan de maatregelen van de overheid. Dit betekent dat er geen handen worden geschud en dat de gezinsmanager afstand houdt.

Kantoren Intervence dicht

De kantoren in Middelburg en Terneuzen zijn gesloten van 16 maart tot in ieder geval 28 april. Telefonisch en per e-mail blijven wij bereikbaar zoals je van ons gewend bent.

Rechtbanken

In verband met de uitbraak van het coronavirus heeft de Rechtspraak besloten vanaf dinsdag 17 maart de rechtbanken, gerechtshoven en bijzondere colleges te sluiten. Urgente zaken gaan wel door. Vanaf dinsdag is ook geen publiek meer welkom bij rechtszaken. Kijk voor meer informatie op www.rechtspraak.nl.

Signalen van besmetting

Is iemand in het gezin in contact geweest met iemand die mogelijke symptomen heeft van besmetting van het coronavirus, neem dan per e-mail of telefoon contact op met jouw gezinsmanager.

Wat kun jij zelf doen?

– Houd de website van het RIVM en GGD Zeeland in de gaten en volg de maatregelen op.
– Schud geen handen.
– Was jouw handen regelmatig.
– Hoest en nies in de binnenkant van de elleboog.
– Gebruik papieren zakdoekjes.

Vragen

Heb jij nog vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met jouw gezinsmanager.

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vind je informatie en tips over hoe je kunt omgaan met de gevolgen van het coronavirus in de nieuwe thuissituatie, zowel voor ouders als voor kinderen & jongeren.

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur en van 13:00 tot 17:00 uur,
tel. 0118 677600 en e-mail info@intervence.nl.